Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Blic/Tanjug, Objavio: I. P. ]

02. 02. 2018. 08:37   >>  08:44 1

PROMJENA POLITIKE

EU forsira vodu iz česme, namjerava da "protjera" flaširanu

Evropska unija (EU) planira da promijeni svoje pravilnike o kvalitetu vode kako bi spriječila nove moguće opasnosti po zdravlje i ograničila plastični otpad, tako što će odvraćati ljude da piju flaširanu vodu.

 

Evropska komisija saopštila je da će nova pravila obavezati 28 zemalja članica EU da poboljšaju pristup pijaćoj vodi i bolje informisati građane o kvalitetu vode, bilo iz česme ili flaša, prenosi AP.

EK navodi da će taj potez povećati povjerenje u lokalne vodovode i odviknuti ljude od flaširane vode, pri čemu su plastične flaše za vodu najbrojniji plastični predmeti za jednokratnu upotrebu na evropskim plažama.

Cijena vode iz česme iznosi oko 0,2 eura po litri, što je mnogo jeftinije od flaširane vode, a potpredjsednik Evropske komisije Frans Timermans izjavio je da ukoliko ljudi znaju šta je jeftinije za njih, a da time ne rizikuju svoje zdravlje, mogu da naprave drugačiji izbor.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније