Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

02. 02. 2018. 08:21   >>  08:20

U 2017. GODINI

Porasla prodaja viskija u Americi

Američki proizvođači viskija nazdravili su dobroj prodaji u 2017, pojačanoj željom potrošača za najskupljim pićima, bilo čistim ili umiješanim u koktele.


Potražnja je porasla i u SAD i u inostranstvu, saopštio je Savjet za destilovana alkoholna pića.

Ukupan prihod u SAD od burbona, tenesi viskija i ražanog viskija porastao je u 2017. za 8,1 odsto na 3,4 milijarde dolara, navodi se u saopštenju te organizacije.

Takođe, povećana je prodaja najskupljih viskija.

Proizvodjači i šankeri tvrde da je jedan od razloga za to što su ljudi mnogo upućeniji u viskije koje piju nego ranije.

Dobru godinu je imala i votka, koja čini jednu trećinu ukupnog tržišta žestokih pića. Od votke se u 2017. zaradilo 6,2 milijarde dolara, dok je tekila donijela 2,7 milijardi.

Prema podacima Savjeta, izvoz američkog viskija je premašio milijardu dolara, a najveći kupci su Velika Britanija, Njemačka, Brazil, Francuska i Španija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније