Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

01. 02. 2018. 09:01 >> 08:41

RAST U 2017.

Internet koristi 772 miliona Kineza

Broj korisnika interneta u Kini, zemlji koja već ima najveći broj takvih ljudi, povećao se 2017. za 5,6 odsto i sada iznosi 772 miliona ljudi, saopštile su kineske vlasti.


Ukupno 55,8 odsto od 1,4 milijardi Kineza koristi internet, saopštio je kineski vladin Centar za informacije o internetu.

Kina je za godinu dana dobila 41 milion novih korisnika, što je broj veći od stanovnika cijele Kanade.

Takozvani pokretni internet je postao popularan u Kini, gdje građani najviše koriste tablete i pametne telefone.

Pored toga u Kini su zanbranjeni brojni međunarodni sajtovi, kao što su Fejsbuk, Instagram, Tviter, JuTjub ili Gugl, dok su pod kontrolom sadržaji domaćih sajtova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније