Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

17. 01. 2018. 08:57   >>  08:24

NE BUDE LI DOGOVORA

Sudbina džambo džeta u rukama Emirejtsa

Evropski proizvođač aviona Erbas prestaće da proizvodi skupi džambo džet A380, ako ne postigne dugoročni ugovor sa kompanijom Emirejts o stabilnim isporukama.

"Ako ne uspijemo da postignemo dogovor sa Emirejtsom, nemamo drugi izbor sem da ugasimo taj program", izjavio je direktor Erbasa za prodaju DŽon Lihi, a prenosi agencija AP. 

Dodao je i da ta avio-kompanija "jedina ima sposobnost" da se obaveže na kupovinu od minimum šest aviona godišnje tokom najmanje osam do deset godina. 

Širokotrupni avion A380, sa putničkom kabinom na dva nivoa, privukao je veliku pažnju širom svijeta kada je prvi put poletio prije više od decenije, ali je i tada postojala neizvjesnost povodom toga da li će uspjeti da privuče dovoljnu tražnju. 

Erbas je, takođe, saopštio da je prošle godine prodao 1.109 aviona, čime je pretekao rivalski Boing zahvaljujući nizu ugovora sklopljenih krajem 2017. godine. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније