Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavio: P.R. [ Beta ]

10. 01. 2018. 23:37   >>  23:01 1

ZABRANA REKLAME

Litvanija: Gdje je alkohol?

Litvanija je od 1. januara zabranila reklamiranje alkoholnih pića, zbog čega su distributeri štampanih medija morali da iz magazina uklone pojedine stranice.

Litvanija, koja je treći najveći potrošač alkohola u svijetu po stanovniku, zabranila je reklamiranje žestokih pića u okviru šire borbe za sprečavanje zloupotrebe alkohola, prenosi Rojters.

To je, međutim, napravilo problem jednom od najvećih distributera štampanih medija u zemlji, Pres Ekspresu, kome sada prijeti kazna u iznosu do 30.000 eura po stranici, ako ne ukloni ili prikrije reklame alkohola.

"Znamo da pravimo problem sebi i izdavačima, jer prekrivamo njihove sadržaje i reklame koje su im plaćene", izjavio je generalni menadžer tog distributera Viginitas Bartasevičius.

Kupci su, kako dodaje, isto veoma nezadovoljni, "zbog čega su napravili skandal na društvenim mrežama".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније