Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Beta ]

19. 12. 2017. 23:47 >> 23:32

U ŠVEDSKOJ I FINSKOJ

Mekdonalds najavio burger MekVegan

U više stotina restorana kompanije Mekdonalds širom Finske i Švedske od 28. decembra prodavaće se "MekVegan" burgeri.

Taj sendvič koji je već testiran u nekoliko restorana Mekdonaldsa u Finskoj sastoji se od lepinje, soje umjesto mesa, paradajza, zelene salate, kisjelih krastavčića, crnog luka, kečapa, senfa, ulja i sosa koji ne sadrži jaja, naveo je CNN.

"Kao i naši drugi burgeri, MekVegan je ukusan i ima dobru teksturu", rekao je portparol američkog lanca brze hrane Mekdonalds Henrik Nerel.

Novi burger bez mesa osmišljen je u saradnji sa norveškom prehrambenom kompanijom Orkla.

Kompanija Mekdonalds je saopštila da će MekVegan biti dio stalne ponude u Švedskoj i Finskoj, jer kako je navedeno, sve više ljudi traži "biljnu hranu".

Veganska ishrana potpuno isključuje meso, mlijeko, jaja, mlijeko i proizvode životinjskog porijekla.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније