Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta [ Objavio: O.Z. ]

28. 11. 2017. 23:46 >> 23:15

NAKON VIJESTI O BREGZITU

Vjenčanje Harija dobro došlo Britancima

Britanski princ Hari i američka glumica Megan Markl vjenčaće se na proljeće 2018. godine, a vijest je u Velikoj Britaniji dobrodošla u trenutku promjena vezanih za Bregzit, navodi Frans pres, uz ocjenu i da će to vjenčanje poslati moderniju sliku britanske kraljevske porodice.

 

Bakingemska palata je juče potvrdila da su 33-godišnji princ i 36-godišnja američka glumica vjereni i da je vjenčanje u planu, a par se ubrzo pojavio pred novinarima, dok je danas popodne saopšteno da će oni brak sklopiti maja iduće godine u kapeli Dvorca Vindzor, u istočnom predgrađu Londona.

Hari je priznao da se zaljubio na prvi pogled, a Megan, malo nervozna, pokazala je vjerenički prsten koji je princ sam dizajnirao.

Na prstenu su veći dijamant iz Bocvane, gdje je par putovao na početku veze, i dva manja dijamanta iz kolekcije Harijeve majke, princeze Dajane.

Megan, čija je majka Afroamerikanka, biće druga razvedena Amerikanka u britanskoj kraljevskoj familiji poslije Volis Simpson zbog koje je kralj Evdard Osmi abdicirao 1936. godine.

I roditelji buduće mlade i članovi kraljevske porodice izrazili su zadovoljstvo zbog predstojećeg vjenčanja.

Par se vjerio početkom novembra. Megan Markl upoznala je kraljicu Elizabetu Drugu, a princ je dobio blagoslov roditelja svoje izabranice.

Britanska štampa piše da će po vjenčanju Megan Markl vjerovatno dobiti titulu vojvotkinja od Saseksa i da će par živjeti u dosadašnjem Harijevom domu, na imanju Kensigtonske palate.

Princ Hari je peti po redu za tron.

Ipak, vijest je malo razočarala Britance budući da dan vjenčanja Harija i Megan neće biti neradni dan, kao što je bilo za vjenčanje njegovog starijeg brata Vilijama i Kejt Midlton, vojvotkinje od Kembridža.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније