Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavio: F.R.

19. 11. 2017. 21:20   >>  20:50 16

LOMIO ŠIPOREKS PLOČE

Crnogorac ušao u Ginisovu knjigu rekorda

Žarko Janković iz Crne Gore oborio je rekord Austrijanca Adema Dulasa u razbijanju siporeks ploča laktom pri tome držeći jaje u ruci, koje nije smjelo da pukne.

Naime, Janković je na manifestaciji "Dan Ginisovih rekorda" u Tuzli razbio 82 ploče za 9,74 sekunde dok je raniji rekord iznosio 78 ploča.

Kako prenosi Blic, on se za taj podvig pripremao dva i po mjeseca, a kako je rekao, u toj disciplini i najmanja greška može dovesti do izuzetno jakog bola u ruci, a samim tim i ozbiljne povrede.

"Izuzetno su bitni tehnika, koncentracija, a snaga dođe sama po sebi na kraju. Najbitnije je to da za nekih 18 sekundi puknu plate, a ja sam uspio u svemu tome mnogo ranije",  rekao je Janković.

Osim Jankovića, majstor borilačkih veština i selektor Vu Šu Kung fu reprezentacije BiH Mirsad Nokto danas je oborio dva svjetska rekorda.

Taj 49-godišnji Tuzlak  je uradio 103 skleka u minuti čime je nadmašio Švajcarca Romana Dosenbacha koji je držao sjvetski rekord u tvoj disciplini sa 101 sklekom.

Takođe, na Noktinom stomaku razbijeno je 16 ploča siporeksa čekićem težine 6,30 kilograma za 4,22 sekunde čime je s mjesta svjetskog rekordera potisnut Ali Bahcetepe iz Turske na čijem stomaku je isto urađeno za 4,74 sekunde.

Najveću pažnju prisutnih pijlenila je Mirsadova ćerka, 13-godišnja Irma Nokto koja je za 60 sekundi u štiklama, udarcima nogom iznad glave, uspjela da probije 39 balona čime je ubjedljivo nadmašila Njemicu Anu Marie Petzolt koja je držala svjetski rekord s 18 balona.

Obaranje Ginisovih rekorda u četiri kategorije odvijalo se pod budnim okom predstavnika Njemačkog instituta za Ginisove rekorde (RID) Muhameda Kahrimanovića, Bosanca koji dugi niz godina živi i radi u Njemačkoj i vlasnika 12 Ginisovih  rekorda.

 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније