Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Objavio: O.Z. ]

28. 10. 2017. 18:32   >>  18:02

PRILIKA ZA KUPOVINU

Za BMW Stiva Džobsa 400.000$

Preminuli direktor kompanije Epl (Apple), Stiv Džobs, vodio je računa o dizajnu stvari koje je posjedovao, kao i koje je pomogao napraviti. Od Makintioša (Macintosh) do Ajfona (iPhonea), njegov doprinos tehnologiji koja nas okružuje je velik. Fanovi sada imaju priliku da kupe jedan od njegovih automobila.

Riječ je o BMW-u Z8 Titanium sive boje proizvedenom 2000. godine, koji je prešao manje od 25.000 kilometara, prenosi Klix.ba.

Prema tvrdnjama aukcijske kuće RM Sotheby's, direktor kompanije Orakl (Oracle) je uvjerio Džobsa da kupi Z8, rekavši mu da je taj automobil vrhunac autoindustrije u to vrijeme. Džobs je potom kupio sivi Z8 s crnom unutrašnjošću, koji mu je dostavljen 6. oktobra 2000. godine. Bio je to 67. primjerak modela koji je BMW proizveo za svoje mušterije.

Model Z8 je bio pravi hit u svoje vrijeme, odlikovao ga je retro-moderni dizajn koji je inspirisan BMW-om 507 iz pedesetih godina. Roadster pokreće 4,9-litarski V8 motor uparen sa šestostepenim manuelnim mjenjačem.

BMW je proizveo svega 5.703 ovakva automobila, a 2.543 je uvezeno u SAD. Kasnije je Alpina preuzela proizvodnju i napravila nekoliko mehaničkih promjena među kojima je i ubacivanje automatskog mjenjača. Proizvedeno je još 555 automobila.

Roadster je imao dva vlasnika nakon Džobsa, drugi vlasnik ga je kupio 2003. godine i prodao godinu dana kasnije. Zbog odluke je požalio, pa je uvjerio novog vlasnika da mu ga proda. Bilo je to u aprilu 2006. godine. Drugi, odnosno tehnički četvrti vlasnik, zadržao je automobil do danas.

Z8 je redovno servisiran, posjeduje originalni tvrdi krov, pokrivač i još mnogo toga.

Automobil će biti prodan 6. decembra, a procjenjuje se da će dostići cijenu između 300.000 i 400.000 dolara, prenosi Klix.ba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније