Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavio: F.R. [ Beta ]

06. 10. 2017. 23:47   >>  23:19

INDIJA

Leopard uhvaćen u fabrici automobila

Leopard koji se našao u najvećoj indijskoj fabrici automobila danas je uhvaćen i uspavan nakon što ga je 200 policajaca i eksperata za divlje životinje tražilo 36 sati.

On je najprije primijećen na kamerama fabrike Maruti Suzukija, nedaleko od Nju Delhija.

Pošto su radnici evakuisani iz fabrike, policija je počela potragu, koristeći sirovo meso i žive koze ne bi li izmamili leoparda na vidjelo.

To ipak nije uspjelo i on je ostao skriven dok se nije vratio na mjesto gdje je prvi put viđen.

"Tim eksperata za divlje životinje je popodne uspješno uspavao leoparda. Životinja je uklonjena iz fabrike i nakon medicinskih pregleda će biti vraćena u divljinu. U operaciji nije bilo povrijeđenih i područje je sada bezbjedno", rekao je izvor iz policije.
Smrtonosni susreti ljudi i životinja su posljednjih godina u Indiji sve češći, prije svega zbog sve manje površine pod šumom i zbog naglog širenja naselja.

Indijsko ministarstvo za životnu sredinu je u avgustu saopštilo da su divlje životinje od aprila 2014. do maja 2017. ubile 1.144 osobe, što je, u prosjeku, tri dnevno.

Prema procjenama, u Indiji je između 12.000 i 14.000 leoparda, koji često stradaju kada zalutaju u sela.

Jedan leopard je u januaru pretučen na smrt u mjestu blizu Nju Delhija nakon što je napao i povrijedio osam ljudi.

Prošle godine je leopard povrijedio troje djece kada je ušao u školu u Bangaloru, na jugu Indije. Dok mačka nije pronađena i uspavana lokalne škole su danima bile zatvorene.

Fabrika u kojoj se juče našao leopard proizvodi gotovo milion vozila godišnje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније