Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Anadolija, Objavio: I. P. ]

04. 10. 2017. 08:58 >> 08:28

TURSKI BRAČNI PAR

Omogućili dom za više od 450 pasa

Bračni par Fahir i Zekije Tas Koklu u Ankari su prije devet godina izgradili azil u kojem sada boravi 450 pasa. Troškovi održavanja azila za nekoliko stotina pasa bivaju pokriveni donacijama ljudi dobrog srca.

 

Ovaj bračni par iz Ankare prije nekoliko godina počeo je da pomaže psima povrijeđenim u saobraćajnim nesrećama, voditi ih veterinaru, ali i pomagati drugm životinjama na ulicama.

Nakon što im je rečeno da ne mogu zadržati 12 pasa na klinici i da ih moraju odnijeti, odlučili su se da izgrade azil za pse.

U tom periodu broj životinja je porastao na 60, a azil je postao tijesan za nove stanare. Tokom tri godine brinuli su se za 180 pasa, a danas u proširenom azilu pružaju svaki oblik pomoći za 450 pasa.

Koklu je kazala kako su udruženje formirali 2011. godine kako bi zaštitili životinje i zaustavili nasilje nad njima.

Prema riječima Koklu, vozači ne koriste oprezno vozila zbog čega često stradaju psi.

”Na novi prostor u naselju Dodurga, došli smo sa 180 životinja, danas ih je više od 450”, pojašnjava Koklu.

Kaže kako pet zbrinutih pasa ne može hodati, 20 njih nema jednu nogu, a 12 ih je slijepo zbog čega je potrebna dodatna briga o njima.

”Mi ovdje nijesmo uposlenici i ne primamo platu. Imamo donatore i volontere koji nam pružaju materijalnu podršku. Sa suprugom vikendom obilazim kaveze, a ako imamo posjetioce i njih vodimo u obilazak”, dodaje Koklu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније