Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

26. 09. 2017. 13:01 >> 12:31

NAREDNE GODINE

Rusija prijeti blokadom Fejsbuka

Šef ruske Federalne agencije za komunikaciju Aleksandar Žarov rekao je danas da će Moskva blokirati pristup društvenoj mreži Fejsbuk (Facebook) sljedeće godine ako ta kompanija u Rusiji ne bude skladištila podatke.


Žarov je ruskim novinskim agencijama rekao da će Federalna agencija za komunikacije raditi kako bi "primorala Fejsbuk da se povinuje zakonima" o ličnim podacima, koji nalaže stranim kompanijama da takve podatke o ruskim državljanima skladišti u Rusiji.

Kritičari zakona, koji je stupio na snagu 2015. godine, kažu da se time ti podaci potencijalno izlažu ruskim obavještajnim službama.

Žarov je rekao da ruska vlada razumije da je Fejsbuk "jedinstveni servis", ali je dodao da neće biti izuzetaka i da će sljedeće godine morati da blokira Fejsbuk ako se ne povinuje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније