Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Objavila: J.B.Č. ]

22. 08. 2017. 11:28 >> 10:59

CITY GAMES

CG drugu godinu brani titulu prvaka

Finale popularnog sportsko - zabavnog takmičenja City Games, nakon dva mjeseca turneje, tokom koje je veseli karavan obišao brojna mjesta u regionu biće održano 27. avgusta a polufinalno takmičenje 25. i 26. augusta na rivi u Biogradu na Moru.

Kroz međunarodna polufinala prodefiliraće osam ekipa, predstavnika osam država.

"Obišli smo Crnu Goru, Hrvatsku Srbiju, Sloveniju i BiH, nastupili pred hiljadama gledatelja i susreli se sa sjajnim takmičarima koji su se s puno entuzijazma uključili u igre. Ove sezone s nama su bili zlatni olimpijac i prvak svijeta u hrvanju Davor Štefanek, paraolimpijka i prvakinja u teakwondou Dejana Bačko, najtalentiranije BiH plivačice i reprezentativke Ivana Ninković i Nina Žarković, proslavljena boksačica i kickboksačica Nives Radić, parabiciklist Primož Jeralič, sudionici Olimpijskih Igara u plivanju Nastja Govejšek i Martin Bau te čitav niz drugih više ili manje poznatih sportista i rekreativaca, koje je oduševila mogućnost nadmetanja u jednom ovakvom događaju," kazao je autor projekta Miroslav Krzyk.

Crna Gora, drugu godinu zaredom brani titulu međunarodnog prvaka koju kako je saopšteno drži zahvaljujući ekipama iz Herceg Novog, koji kako najavljuju i ove godine šalje svoju ekipu.

"Tokom godina crnogorsku je ekipu činio niz aktivnih, profesionalnih i amaterskih sportista. Među najistaknutijima su tu bili Vladimir Gojković, legendarni vaterpolista i olimpijac, zatim Milivoj Dukić, aktivni crnogorski reprezentativac u jedrenju, dok se odnedavno ekipi pridružio i Milutin Šoć, najbolji crnogorski kajakaš i višestruki rekorder u toj disciplini. Ipak, srce i dušu tima predstavlja jako žensko jezgro ekipe, na čelu sa kapitenom Milicom Ćorović, bivšom plivačicom a sada trenerom plivanja u hercegnovskom Jadranu. Odmah do nje je i njena sestra Ivana Ćorović, sada već penzionisana vaterpolistkinja, nekada reprezentativka Srbije u tom sportu. Ovu renomiranu okosnicu ekipe dopunjuju bivši aktivni sportisti, odnosno sada veterani i poluprofesionalci, zajedno sa profesorima fizičke kulure i brojnim članovima koji se rekreativno bave sportom i fizičkom kulturom uopšte. Ukratko, ekipa za pobjede, koja je zapisana u DNK-u svakog člana!", navodi se u saopštenju organizatora.

Hrvatsku predstavlja iskusna ekipa iz Ploča, koja je svoju ulaznicu zaslužila nadmoćnom pobjedom u nacionalnom finalu i sada želi to ponoviti i u međunarodnom.

Srbiju drugi put zaredom predstavlja ekipa iz Kragujevca, puna profesionalnih sportaša s nastupima na evropskom i svjetskom nivou pa tako i velikom željom za što boljim plasmanom.

Ispred BiH nastupa ekipa iz Trebinja, koja je upravo u svom gradu u spektaklu pred nekoliko hiljada gledatelja izborila dolazak u Biograd na Moru. Boje Slovenije braniće Maribor, čija je ekipa dominirala u domaćem takmičenju, a sada, nakon 3 srebrne i 2 brončane medalje, namjerava otići i do prvog slovenskog zlata.

Ovim će se ekipama u toj borbi pridružiti i ekipe iz Italije (Trst), Mađarske (Pečuh) i Makedonije (Skopje), po sljedećem rasporedu: u prvom polufinalu 25. augusta nadmetat će se Hrvatska, Crna Gora, BiH i Italija, a u drugom 26. augusta Slovenija, Srbija, Makedonija i Mađarska. Dvije najbolje ekipe iz svakog polufinala odlaze u finale.

"Konkurencija u međunarodnom finalu je jaka i motivisana pa se može očekivati vrhunska atmosfera i neizvjesno takmičenje do samog kraja. Ekipe će se sučeliti u igrama poput vina, vesla, jadranske bitke, alke, ribarskih kašeta i letećeg vaterpola, odnosno tradicionalnim igrama u njihovim modernim, urnebesnim verzijama. Ulaz je slobodan za sve navijače i posjetitelje", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније