Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

25. 07. 2017. 18:49   >>  18:20 1

ZA NEPOSLUŠNU DJECU

Teksas vraća batine u školu

Tri škole u američkoj državi Teksas saglasile su se da uvedu batine kao vid kažnjavanja neposlušne dece, prenio je britanski list "Independent".

Kako se navodi u tekstu, radi se o školama koje pohađaju djeca od četiri do 18 godina.

Za kažnjavanje su propisana jasna pravila - učitelji i nastavnici moći će da koriste drvenu palicu kako bi kaznili neposlušne učenike.

Svaki učenik dobiće po jedan kazneni udarac za svaku neposlušnost, kao na primjer za kršenje pravila ponašanja u učionici ili za neslušanje učitelja.

Kako navodi "Independent", roditelji će dobiti upitnik koji bi trebalo da popune, a u kom će im biti postavljeno pitanje da li žele da njihova djeca budu na ovaj način kažnjena. Batine će dobijati samo ona djeca čiji roditelji pristanu da taj vid kažnjavanja neposlušne djece.

Učitelj iz jedne od te tri škole Andrej Amaro kaže da se nada da će ovo biti efektivniji način vaspitavanja djece uzrasta od 4 do 12 godina, nego stavljanje u pritvor i, kako je naglasio, vjeruje u ovaj način rada koji se primjenjivao i dok je on išao u školu.

Navodno će samo vaspitači i direktor škole moći da šibaju učenike, a svaka škola će voditi statistiku o broju udaraca kako bi se izvršila evaluacija nanovo uvedene vaspitne mjere.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније