Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavio: F.R.

25. 06. 2017. 10:10   >>  09:47 1

PREPRIJEČILI PUT

Kina: Spasili 1.000 pasa od klanice

Borci za prava životinja i lokalni građani spasili su oko 1.000 pasa od odlaska u klanicu, nakon čega bi postali nečiji obrok, tako što su vozilom prepriječili put kamionu koji je vozio nesrećne životinje.

"Kamion je vozio pse tri dana, a unutra su bili tako natrpani da su jedva mogli da dišu. Trećina ih je umrla usljed stravričnih uslova tokom vožnje. Neke životinje su bile i bolesne", rekao je predstavnik kineskog Internacionalnog humanitarnog udruženja (HSI) Piter Li.

Lokalni građani su, kada su spazili kamion koji u ogromnom kavezu prevozi pse, zaustavili to vozilo i tražili od vozača dokumenta za prevoz životinja, što on nije imao - naime, većina pasa je ukradena od vlasnika ili su hvatane lutalice.

Uskoro se 300 ljudi našlo na licu mjesta, oslobodilo pse i nahranilo ih. U priču su se uključili i veterinari koji su zbrinuli životinje.

Iako je rašireno vjerovanje da su u Kini psi i mačke sastavan dio ishrane stanovništva, to je istina samo u najsiromašnijim i ruralnim predjelima u zemlji.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније