Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta [ Objavila R.B. ]

23. 06. 2017. 23:48 >> 23:14

U POLJSKOJ

Policajci na udaru krpelja i stjenica

Poljsku policiju u Poznanju nikako da ostave na miru krvoločni insekti, prvo golubiji krpelji koji su u aprilu desetkovali cijelu jednu policijsku stanicu, a sada su zbog istrebljivanja stjenica zatvorene ćelije pa policija nije imala gdje da pritvara izgrednike.

"U policijskoj stanici Novi grad u ćelijama za pritvor boravio je muškarac koji je na odjeći imao stjenice. Zbog toga je obavljena dezinsekcija", potvrdio je napade stjenica portparol policije u Poznanju Andžej Borovjak poljskoj privatnoj televiziji TVN24.

Gledalac koji je televiziju obavijestio o novom ataku krovoločnih insekata na policajce u Poznanju rekao je da su stjenice izujedale trojicu policajaca ali njihovi nadređeni ignorisali su to i tek kada je za to čuo regionalni komandant policije ćelije su zatvorene da se stjenice unište.

"Zbog toga u cijelom Poznanju nije bilo gdje da se pritvore privedeni", javlja TVN24.

U ratu sa poljskom policijom krpelji su bili uspješniji od stjenica, pošto su izujedali 23 policajca i čitava četvrtina policajaca iz te stanice morala je zbog krpelja na bolovanje.

Dezinsekcija nije bila efikasna i na kraju je zatvorena cijela zgrada da se renovira, ne bi li se tako uništili krpelji.

Ujed te vrste krpelja prilično je bolan zato što su njegove sline izuzetno jak alergen a promjene na koži zadržavaju se ponekad i oko pola godine, međutim veterinari su upozorili da su za frontalni napad krpelja djelimično krivi sami policajci.

"To je vrsta kreplja koja napada prije svega golubove. Čovjek samo povremeno postaje njegov izvor hrane. Policajci su vjerovatno istjerali golubove a krpelji su ostali tako bez hrane", kazao je veterinar Jan Šepticki.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније