Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Klix, Objavio: I. P. ]

21. 06. 2017. 09:04   >>  08:36

FAZA TESTIRANJA

Dubai: Probni leteći taksi

Njemačka startap kompanija Volocopter u saradnji sa kompanijom Road and Transport Authority iz Dubaija uskoro počinje testiranje električnog multikoptera sa 18 rotora koji će se koristiti kao leteći taksi u tom gradu na sjeveru Ujedinjenih Arapskih Emirata.

                              

Testiranje multikoptera počeće krajem jeseni, a prema ugovoru, planirano je da traje narednih pet godina. 

"Veoma smo zahvalni i ponosni što je kompanija Road and Transport Authority izabrala nas za partnere, nakon rigoroznih testiranja", rekao je suosnivač Volocoptera Aleksander Zosel navodeći kako je njegova kompanija izabrana zbog "strogih bezbjednosnih standarda". 

Volocopterov prototip električnog multikoptera VC200 je prvi put poletio prošle godine. Letjelica ima maksimalno vrijeme letjenja od 27 minuta pri optimalnoj brzini kretanja od oko 50 kilometara na sat. Inače, VC200 može da leti brzinom i do 100 kilometara na sat. 

Multikopter VC200 neće biti jedini leteći taksi u Dubaiju. Kompanija Road and Transport Authority nedavno je potpisala ugovor i sa kineskom kompanijom Ehang za testiranje bespilotne letjelice za jednu osobu koja bi mogla da zamijeni konvencionalni taksi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније