Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Avaz [ Objavila R.B. ]

20. 06. 2017. 21:05 >> 20:45

POGLEDAJTE

Nacističko blago nađeno u Buenos Airesu

U skrivenoj sobi u jednoj kući u blizini argentinske prijestonice Buenos Airesa policija je pronašla, kako vjeruje, najveću kolekciju nacističkih artefakata u zemlji.

U tom nacističkom blagu su bista Adolfa Hitlera, lupe spakovane u elegantnim kutijama sa svastikama, kao i jezivi medicinski instrumenti korišćeni za mjerenje obima glave. 

Oko 75 predmeta pronađeno je u kući kolekcionara u Bekaru, predgrađu Buenos Airesa, a nadležni vjeruju da su u pitanju originali koji su pripadali visokorangiranim nacistima koji su u Južnoj Americi pronašli utočište poslije bijega iz Njemačke nakon Drugog svjetskog rata.

"Preliminarna istraga ukazuje da je riječ o originalima", izjavila je za agenciju AP ministrica za bezbjednost Argentine Patricia Bulrih.

Navela je da su pronađene i stare fotografije, među kojima i Hitlerove.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније