Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta [ Objavila R.B. ]

12. 06. 2017. 23:23 >> 22:53

GRADONAČELNICA NAREDILA

Biće skupo brčkanje u rimskim fontanama

Gradonačelnica Rima Virdžinija Rađi potpisala je danas naređenje kojim se uvode visoke kazne za kupanje, bacanje stvari i druge radnje u nekoj od monumentalnih rimskih fontana.

Rađijeva je izdala ovo naređenje u nastojanju da zaštiti oko 40 rimskih fontana od istorijskog ili umjetničkog značaja, mnoge od kojih su oštećene tokom godina.

Nije dozvoljeno da se penje na fontane, da se na njima pije ili jede, da se u njima kupa ili pere odjeća ili neki ljubimac kao i da se bacaju razni predmeti osim novčića kao tradicionalan gest radi "osiguranja" da će se ta osoba vratiti. U protivnom, rizikuje se kazna do 240 eura.

Holandski fudbalski navijači su 2015. oštetili baroknu Fontanu de la Barkača iz 17. vijeka na dnu stepenica na Španskom trgu i pobacali unutra slomljene pivske flaše. Ovog proljeća jedan čovjek se kupao go u Fontani di Trevi. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније