Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta [ Objavio: O.Z. ]

06. 06. 2017. 10:20 >> 09:52

RUPA U ZAKONU

Česi našli novi trik protiv zabrane pušenja

Dovitljivost Čeha da nađu rupe u zakonu i zaobidju zabranu pušenja nema izgleda granica, a novi trik su "džepne nargile za cigarete" - iz Kine, pošto je novi antipušački zakon od 31. maja iz zabrane izuzeo upravo tradicionalne nargile, popularne u češkim čajdžinicama.

Češki pušači otkrili su da sam antipušački zakon nigdje precizno i tehnički ne definiše šta su to nargile, ne računajući da bi pod pojmom nargile mogla da prođe i mala posuda poput lule, s vodom, u koju se stavi cigareta i dim uvlači kroz vodu.

Te mini-nargile za cigarete kineskog proizvođača, nude se sada kao garantovani trik da se veselo i dalje puši i u restoranima, kafeima, barovima, zatvorenim prostorijama gdje je od 31. maja pušenje zabranjeno pod prijetnjom kazne 200 eura za pušača, a 2.000 eura za ugostitelja koji je to dozvolio.

"Skloni smo da smatramo da se zakon ne odnosi na upotrebu džepnih nargila u kojima sagorijeva cigareta, a ne duvan za nargile ili biljna mješavina, da je to izuzetak", saopštila je, doduše bez kategorične zabrane, portparolka Ministarstva zdravlja Štepanka Čehova.

Pravnici su takođe uvjereni da "džepne nargile" mogu da prođu sve dok se kontrolni organi ne izjasne i ne definišu da li to jesu nargile ili nijesu.

Opšta zabrana pušenja u zatvorenom prostoru, kao i napolju, kraj dječijih igrališta i na stanicama javnog prevoza, koju je, kao 23. zemlja u Evropi, Češka uvela 31. maja, i dalje je tema dana, a pušači se utrkuju ko će smisliti uspješniji trik da i dalje puši na zabranjenim mjestima, prije svega u kafanama.

Najrasprostranjeniji trik je da se kafana jednostavno generalno ili samo određenim danima proglasi za privatni klub u kojem sjedi zatvorena grupa ljudi. U tom slučaju niko nema pravo da zamjera što u prostoriji puše, jer to je kao da su se okupili privatno u nečijem stanu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније