Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

01. 06. 2017. 09:07   >>  08:40

ČUDO IZ INDONEZIJE

Ima 11 godina i 192 kilograma

Jedanaestogodišnji Arja Permana iz Zapadne Jave iz Indonezije operisan je kako bi mu život bio spašen nakon što je njegova težina dostigla 192 kilograma.

Zbog problema sa kilažom bio je čak onemogućen i da hoda, što ga je primoralo da prestane da pohađa školu. Težina mu je pravila problem i za odjeću, pa su njegovi roditelji bili primorani da mu oblače sarong, tkaninu koja se obmotava oko tijela.

Najveću prijetnju njegova težina predstavljala je njegovom zdravlju, pa je vrlo često gubio dah i spavao sa glavom naslonjenom na zid kako bi lakše mogao da diše, što je ostavilo trajne modrice na njegovom čelu.

Nakon nekoliko godina njegovi roditelji su konačno odlučili da se obrate ljekarima za profesionalnu pomoć. Pernama je sada najmađa osoba koja se podvrgla operaciji smanjenja želuca, koja je trajala pet sati.

Prema navodima stranih medija, Arja je dnevno imao pet obroka. Njegova majka izjavila je jednom prilikom da je bila zbunjena nakon što su doktori saopštili da je dječak zdrav. Takođe, dodali su da nema nikakvih problema sa dječakovim zdravljem.

Ona je istakla i da nijesu mogli da dobiju jasan odgovor kada su pokušavali da saznaju razlog debljine njihovog sina. O ovom dječaku snimljen je i dokumentarac.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније