Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavio: B.V.

26. 05. 2017. 09:20   >>  09:35 88

POKRENUTA PETICIJA

Tramp da se izvini Markoviću

Vodeći svjetski mediji objavili su vijest o, kako su naveli, incidentu kada je američki predsjednik Donald Tramp odgurnuo premijera Crne Gore, Duška Markovića prilikom obilaska novog sjedišta NATO-a u Briselu. Istovremeno, američki građani pokrenuli su peticiju kojom traže da se Tramp izvini Markoviću.

 

Si-en-en (CNN) je objavio tekst sa videom – “Pogledajte kako je Tramp odgurnuo premijera u stranu”, dok je Bi-bi-si naveo da se Tramp progurao pored premijera Crne Gore.

CNN navodi da je Tramp imao još čudnih momenata u Briselu, uključujući i čudno rukovanje sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom

Istovremeno, portal Buzfid organizovao je anketu. Skoro svi čitaoci tog portala, njih 95 odsto, smatraju da je Tramp namjerno odgurnuo Markovića.

U peticiji koju su pokrenuli američki građani traži se od Trampa da uputi pismeno izvinjenje Markoviću.

“Ovo je sramota za naš narod i užasan čin pred šefom države, i svim članicama NATO-a. Tramp mora odmah da se izvini svim NATO članicama za njegovo ponašanje”, navodi se u peticiji.

Video Trampa koji odguruje Markovića brzo je postao hit na društvenim mrežama, a korisnici su uglavnom ismijavali američkog predsjednika.

Američki Komedi central objavio je rano jutros satirični video u kome Tramp održava konferenciju za novinare u sjedištu NATO-a, a prije toga se gura do svog mjesta riječima : "Izvinite, sklonite mi se s puta. Amerika ide prva".

Portparol Bijele kuće Šon Spajser rekao je da nije vidio snimak, ali da pretpostavlja da je Tramp samo išao na svoje predodređeno mjesto, navela je britanska agencija.

Neimenovani zvaničnik Bijele kuće kazao je za Politiko da izgleda da je Tramp potapšao Markovića po ruci, ocjenjujući da je to bio usputni pozdrav.

Podsjećamo, Marković je sinoć kazao je da je prirodno da predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp, bude u prvom redu na sastanku šefova država Alijanse.

 

Пратите нас на

Коментари88

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније