Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

19. 05. 2017. 23:52 >> 23:24
2

ZBOG BRZE HRANE

Tajlandski majmun na dijeti

Ekstremno debeo divlji majmun, ugojen brzom hranom i gaziranim pićima koje su mu ostavljali turisti, spasen je i stavljen na dijetu sačinjenu od slabih proteina, voća i povrća.

Služba za divlje životinje uhvatila majmuna koga su lokalni stanovnici nazvali "Ujka Debeli" kad su se njegove slike prošlog mjeseca pojavile na društvenim mrežama.

Divlji majmuni slobodno lutaju u mnogim djelovima Tajlanda i privlače turiste koji ih hrane i igraju se sa njima.

Najveći broj majmuna spada u vrstu makakija koji su obično teški oko devet kilograma. Ujka Debeli ima 26 kilograma.

"Nije bilo lako uhvatiti ga. On je vođa čopora i morao sam da odbijam druge majmune štapovima", rekao je Kača Pukem, službenik koji je rukovodio operacijom hvatanja.

Veterinarka zadužena za liječenje gojaznog majmuna Supakarn Kevčot rekla je da je on u teškom stanju sa visokim rizikom od bolesti srca i dijabetesa i da je to dobar primjer zašto turisti ne bi trebalo da daju divljim majmunima nezdravu hranu.

Ona je dodala da je Ujka Debeli hranu koju bi mu donijeli drugi majmuni dijelio sa njima.

Vjeruje se da majmun ima između 10 i 15 godina, a da bi izgubio težinu hraniće se dva puta dnevno sa po 400 grama slabih proteina voća i povrća.

Supakarn je rekla da se nada da će za nekoliko mjeseci moći da se razmatra njegovo puštanje nazad u divljinu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније