Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

10. 02. 2013. 09:34   >>  09:34

pismo

Ljekar gestom dirnuo milione

24-godišnji korisnik „Reddita“ objavio pismo koje je primio nedugo nakon smrti svoje majke. Koliko god sam događaj bio težak, pismo mu je ipak pružilo malo utjehe. Riječ je o pismu ljekara koji nikada prije toga nije osjetio potrebu da kontaktira porodicu pacijenta.

U pismu stoji:

"Pismo je dobio moj otac. On je taj koji je bio uz majku do samog kraja", rekao je za „HuffPost“.

"Dragi gospodine (ime je uklonjeno)

Ja sam lijekar koji je liječio vašu suprugu prošle nedjelje. Tek sam juče doznao da je preminula i pišem vam kako bi izrazio svoju tugu. Već 20 godina radim kao lijekar i nikada prije nijesam napisao pismo pacijentu ili članu pacijentove porodice, zbog toga jer su naši susreti vrlo često kratki i ne dopuštaju nam ličnu  interakciju.

Ipak, u vašem slučaju, osjećao sam posebnu povezanost s vašom suprugom, jer uprkos  svojoj bolesti i teškom disanju, ostala je aktivna i radosna do samog kraja. Dirnulo me i to da ste djelovali kao par prepun ljubavi. Bili ste joj velika podrška, postavljali joj prava pitanja i bili brižni. Kao iskusni lijekar, naučio sam da ljubav i podrška partneru ili članu porodice predstavlja najljepši dar i donosi mir čak i onima koji su neizlječivo bolesni.

Žao mi je zbog vašeg gubitka i nadam se da ćete pronaći utjehu u sjećanju na veliki duh vaše supruge i predivnu vezu koju ste imali. Moje iskreno saučešće vama i vašoj porodici."

Korisnik je rekao da je njegova majka bolovala od raka dojke i da je prije mjesec dana imala poteškoće s disanjem zbog čega je završila u bolnici, a 16 sati kasnije je preminula. Lijekar koji je napisao pismo nije je upoznao niti liječio prije nego je te nedjelje završila u bolnici.

"Da je moja majka živa, željela bi da čitatoci osjete moć koju samilost prema potpunim strancima ima", rekao je za „HuffPost“ i dodao: "Korisnici Reddita bili su oduševljeni. Lijekari, medicinske sestre i ostali koji su izgubili nekog zbog bolesti, ostali su iznenađeni kada su vidjeli da je iskusni lijekar pronašao vremena da napiše ovo divno pismo".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније