Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Anadolija [ Objavila R.B. ]

26. 03. 2017. 10:28 >> 10:02
1

ISTANBUL

Kako izgleda na festivalu čokolade

U Vojnom muzeju Harbiye u Istanbulu počeo je Festival čokolada, bombona i kolača, koji se u Turskoj održava prvi put.

Na festivalu, koji se održava pod pokroviteljstvom organizacije "Fio", izloženi su najnoviji proizvodi kompanija koje proizvode čokolade, bombone i kolače.

Poznati slastičari u Turskoj su s posjetiocima podijelili tajne najboljih recepata.

Torte u obliku američog predsjednika Donalda Trampa, njemačke kancelarke Angele Merkel, vozača Formule 1 Mihaela Šumahera i pjevača Boba Marlija su privukle najveću pažnju posjetilaca.

Organizator festivala Orhan Saatcioglu je izjavio kako je cilj festivala da se izloži što više vrsta kolača i čokolada, dodajući da na ovom događaju učestvuju 42 kompanije.

"Kultura čokolade kod nas dolazi sa Zapada. Cilj je da i mi sada razvijemo kulturu čokolade. Čokolada je za nas nešto baš vrijedno. Građani koji posjete festival ovdje će moći da probaju nove ukuse. Posjetioci neće htjeti da odu odavde", rekao je Saatcioglu.

Festival čokolada, bombona i kolača, koji se u Turskoj održava prvi put, biće otvoren do 26. marta.

 

Foto: Anadolija

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније