Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

09. 02. 2013. 19:26   >>  19:30 1

RIJEDAK SNIMAK

VIDEO: Posljednji zajednički ples i poljubac Tita i Jovanke Broz

Na Jutjubu pojavio se rijedak dokumentarni snimak dočeka Nove 1977. u Hotelu "Park", kojem su prisustvovali tadašnji predjsednik SFRJ Josip Broz Tito i Jovanka Broz.

Ovaj snimak ima značaj i po tome što se vjeruje da je tada zabilježen posljednji zajednički ples i poljubac Josipa Broza Tita i Jovanke Broz, poslije čega je uslijedio tihi razlaz ovog predsjedničkog para, pišu beogradski i mediji u regionu.   

Domaćin predsjedniku Jugoslavije je bio tadašnji gradonačelnik Jovan Dejanović, a u Novi Sad se tog 31.decembra 1976. okupio cjelokupni politički vrh SFRJ i SKJ. Zbog ovog dočeka Hotel Park je potpuno rekonstruisan, dobio je veliku kongresnu halu, kao i Titov apartman, koji je i danas najekskluzivnija soba u hotelu.

Na ovom rijetkom crno-bijelom snimku bez tona vide se Tito, Jovanka i mnogi tadašnji političari.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније