Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: T-portal, Objavio: I. P. ]

14. 03. 2017. 09:27 >> 09:06
11

NAJMANJE KOSOVARI

Za Jugoslavijom žali 63% Crnogoraca

Za bivšom Jugoslavijom žali 63 odsto građana Crne Gore, pokazali su rezultati regionalnog megaprojekta "Strategija simbolične izgradnje nacije u državama Jugoistočne Evrope".

 

Rezultati istraživanja u kojem je učestvovalo čak 10.500 ispitanika, svjedoče da su građani Hrvatske, odmah iza Kosovara, najlojalniji svojoj novoj državi.

Tako rezultati pokazuju da u Srbiji za Jugoslavijom žali čak 71 odsto stanovnika, u BiH visokih 68 odsto, u Crnoj Gori oko 63 odsto, u Makedoniji oko 45, a u Hrvatskoj 18 odsto građana.

Rekorder je, ipak, Kosovo u kojem svega pet posto stanovnika žali zbog raspada Jugoslavije, prenosi zagrebački T-portal.

Istraživanje je pokazalo da čak 97 odsto stanovnika Hrvatske voli državnu himnu, a 96 odsto njih i hrvatsku zastavu sa šahovnicom. Poređenja radi, srpsku himnu voli 80 odsto stanovnika Srbije, a državnu zastavu njih 93 odsto. U  BiH, državnu himnu u prosjeku voli 44 odsto stanovnika, a zastavu njih oko 60 odsto.

Kad je riječ o Crnoj Gori, našu zastavu voli 72,6 odsto ispitanih građana, a nacionalnu himnu njih 75 odsto. Ako je vjerovati rezultatima istraživanja, za vrijeme intoniranja naše državne himne ustaje 72,4 ispitanika građana Crne Gore.

 

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније