Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavio: P.R. [ Beta ]

08. 03. 2017. 23:47   >>  23:21 2

MALTA

Srušio se Azurni prozor

Čuveni luk u krečnjačkoj stijeni na Malti, poznatiji kao Azurni prozor, srušio se tokom jake oluje, prenio je danas BBC.

Premijer Malte Džozef Muskat rekao je da mu je "srce slomljeno" zbog vijesti o urušavanju jedne od glavnih prirodnih ljepota i turističke atrakcije na Malti.

Muskat je napisao na Tviteru da su istaživanja pokazivala da će Azurni prozor propasti od neizbježne prirodne korozije, dodajući da je "taj dan došao".

Naučnici su u istraživanju 2013. upozorili da je erozija neizbježna, ali da ne postoji direktna opasnost od urušavanja strukture luka, prenosi Tajms of Malta.

Na stijeni od krečnjaka na ostrvu Gozo, drugog po veličini ostrva Malteškog arhipelaga, sniman je dio prve epizode popularnog igranog serijala "Igra prijestola" i nekoliko drugih filmova.

Zvaničnici su nedavno zabranili turistima da hodaju preko stijene, ali mnogi nijesu poštovali upozorenje.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније