Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavila: M.M.Lj.

25. 02. 2017. 13:13   >>  12:48 2

"MOSKVA"

Novi ruski voz koji ostavlja bez daha

Ovog proljeća moskovski metro dobiće potpuno novi dizajn voza, 765. serije "Moskva", koji razvija i proizvodi fabrika mašina "Metrovagonmaš".

 

Razvoj voza, koji trenutno ima dnevne i večernje probne vožnje bez putnika, počeo je početkom 2010, kada je uprava Moskovskog metroa dala "Metrovagonmašu" zadatak da stvori potpuno novu generaciju vozova za metro koji bi mogli da budu konkurenti najboljim stranim pandanima.

Među poboljšanjima koje je zahtjevao Moskovski metro bilo je i da putnici mogu da se kreću od kroz vagone duž čitavog voza; postavljanje sklopivih sjedišta za povećanje kapaciteta putnika tokom velikih opterećenja, veći ulaz za brži ulazak i izlazak i instalacija digitalnih sistema kako bi se putnicima obezbedile važne informacije, uključujući i monitore sa senzorima na dodir i interaktivne mape.

Voz je takođe opremljen dodatnim rukohvatima i ima posebne djelove za invalidska kolica. Naravno, da bi bio konkurentan najboljim stranim modelima voz, mora da se kreće stabilno i tiho. "Moskva" može da dostigne maksimalnu brzinu od 90 kilometara na čas.

Devedeset odsto komponenti voza napravili su ruski proizvođači, što je dovelo do značajne uštede u odnosu na inostrane ponude.

Naziv "Moskva" izabran je uz pomoć Moskovljana koji su glasali na veb-portalu „Aktivni građanin“ i u julu izabrali ime.

Očekuje se da će prvi novi voz, koji je trenutno u fazi testiranja, početi da saobraća na proljeće na Tagansko-Krasnopresnjenskoj liniji, jednoj od najprometnijih linija metroa. Procjenjuje se da voz ima 15 odsto više kapaciteta od svojih prethodnika i može da preveze više od 2.064 putnika.

Voz "Moskva" je imao svoju prvu probnu vožnju u metrou 1. februara, a testovi se nastavljaju. Očekuje se da će oni biti završeni u martu 2017, nakon čega će voz početi redovno da saobraća.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније