Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavila: M.M.Lj.

15. 02. 2017. 10:55 >> 10:30

INCIDENT U VAZDUHU

Harison Ford zamalo udario u Boing 737

Čuveni glumac Harison Ford imao je novi incident za upravljačem svog aviona, nakon što je "promašio" pistu za sletanje i uputio se ka dijelu aerodroma za taksiranje.

 

Kako prenosi mreža NBC, pasionirani letač Ford (74) je preletio tik iznad komercijalnog "boinga 737", koji se spremao za polijetanje.

"Da li je ovaj avion trebalo da bude ispod mene", upitao je Ford kontrolu leta nakon što je sletio na aerodrom "Džon Vejn" u Kaliforniji.

Kontrolori su mu odgovorili da je imao dobra uputstva, ali da je umjesto na pistu, krenuo da slijeće na dio aerodroma za taksiranje letjelica na kojoj je 737 čekao da Fordov avion završi let.

Federalne službe ispituju incident zbog kršenja bezbjednosnih protokola i Ford bi mogao da prođe sa opomenom ili oduzimanjem dozvole.

Inače, "Han Solo" je kolekcionar starih aviona i ovo mu je drugi ozbiljniji incident u posljednjih nekoliko godina, a 2015. se srušio letjelicom iz Drugog svjetskog rata nakon otkazivanja motora na golf teren. Srušio se i na času letjenja helikopterom 1999. godine, a 2000. je izveo uspješno prinundno slijetanje.

NBC ističe da Ford ima reputaciju "izvrsnog pilota".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније