Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavio: F.R.

14. 02. 2017. 23:19   >>  22:52

ZBOG GUBITAKA

Predsjednik Tošibe podnio ostavku

Nekoliko sati nakon što je Tošiba bila prisiljena da odgodi otkrivanje detalja o gubitku više od milijardu dolara, predsjednik kompanije Šigenori Šiga podnio je ostavku.

Očekuje se da će japanski konglomerat saopštiti da otpisuje blizu šest milijardi dolara u svom nuklearnom biznisu u SAD-u. BBC saznaje da Tošiba nije mogla da postigne dogovor s revizorima o kolikoj sumi se zapravo radi. Iz kompanije su saopštili da Šiga odlazi s dužnosti zbog gubitka.

Na funkciji će ostati do juna kako bi pomogao kompaniji da se nosi s problemom.

Zbog finansijskog kolapsa brojni analitičari su upozorili da je budućnost kompanije izložena riziku. Tošiba je od revizora zatražila dodatni mjesec prije objavljivanja izvještaja o zaradi, koji će uključivati visinu gubitka i detalje o mjerama koje Toshiba planira poduzeti kako bi se borila s finansijama.

Dionice su u utorak pale za čak devet odsto, a Tošiba je od kraja decembra prošle godine zabilježila gubitak od blizu 50 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније