Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavio: P.R. [ Beta ]

13. 02. 2017. 11:04 >> 10:40
1

PO DRUGI PUT

Nepalac od 85 godina napada Mont Everest

Nepalac Min Bahadur Šerčan koji je prije nekoliko godina ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji muškarac koji je osvojio Mont Everest, sada ima 85 godina i želi ponovo da krene u taj pohod da bi povratio titulu.

Šerčan je rekao da na proljeće ponovo kreće u osvajanje najviše vrha na svijetu.

"Moj cilj je da oborim ponovo rekord. Ne želim da se takmičim bilo s kim, već da oborim sopstveni rekord", rekao je stari Nepalac za Frans pres.

Šerčan je sa 76 godine 2008. ušao u Ginisovu knjigu rekorda, ali je 2013. njegov rekord oborio Japanac Juićiro Miura koji je tada imao 80 godina.

Nepalac od tada želi ponovo da se popne na 8.848 metara visok Mont Everest.

Šerčan je krenuo u taj podvig 2015., ali je tada Nepal pogodio razorni zemljotres i baze za alpiniste na Mont Everestu su bile zatvorene.

Od kada su prvi put Edmond Hilari i Tenzing Norgaj 1953. osvojili krov svijeta, na Mont Everest se popelo oko 4.000 alpinista.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније