Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Objavio: O.Z. ]

13. 02. 2017. 10:21 >> 10:00

"MUĆKE" HIT NA BALKANU

Britanski mediji: Rodnija obožavaju u CG

Britanskog glumca Nikolasa Lindhersta, poznatog kao Rodni iz kultnih "Mućki", fanovi opsjedaju svaki put kad dođe u Crnu Goru, piše britanski "The Sun".

"Sitkom BBC-a u malenoj zemlji na Balkanu toliko je popularan da je na televiziji svaki dan", piše britanski tabloid i navodi da je serija hit otkada je prvi put emitovana 90-ih godina prošlog vijeka.

U Britaniji serija je emitovana od 1981. do 1991. godine, a snimljeno je i devet božićnih epizoda, posljednja 2003.

Nikolas Lindherst, 55-godišnji glumac koji je u seriji igrao Rodnija Trotera, Crnu Goru posjetio je nekoliko puta kao ambasador UNICEF-a.

Kad je prvi put posjetio Podgoricu, nije se mogao načuditi. "Izašao sam iz auta i išao na konferenciju za mediju. Hodao sam ulicom, a ljudi su počeli da izlaze iz restorana i barova i počeli da mi aplaudiraju. Osjećao sam se kao kraljica", rekao je Lindherst.

"The Sun" piše i kako Podgorica ima lokal po uzoru na Troterove, a tvrde i da je serija veliki hit i u Bosni i Hercegovini i Srbiji, gdje je lik Rodnija korišćen tokom izborne kampanje kako bi se politički protivnik nazvao "tupadžijom" (plonker).

Navode čak i da se na Balkanu serija zove "Mućke", a preveli su to kao "mutni posao" (shady job).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније