Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

31. 05. 2013. 23:50 >> 23:52

SPORAN POLJUBAC

Skulptura tinejdžera koju kritikuju u Kini

Skulptura dva tinejdžera koji se ljube, postavljena u ekološkom parku Bihu u kineskom gradu Žangžou u provinciji Fudžian, naišla je na oštre kritike posjetilaca.

Skulptura je postavljena je kao dio međunarodne izložbe koja će biti otvorena od 16. juna do 31. novembra. Većina prolaznika bili su šokirani, jer javno pokazivanje nježnosti i ljubavi još uvijek se smatra nedoličnim u mnogim djelovima Kine.

"Moja ćerka je vidjela statuu, koja izgleda veoma realistično. Pitala me je šta rade. Nijesam znala šta da joj odgovorim, pa sam požurila kako bismo što prije prošli pored statue", izjavila je neimenovana prolaznica.

Autor skulpture Lui Kuing se nada da će njegovo djelo privući pažnju roditelja i relevantnih zvaničnika.

"To je samo poljubac i česta je pojava među tinejdžerima. Nadam se da se roditelji i škole mogu nositi s tim na pravi način", izjavio je umjetnik.

Međutim, ne dijeli svi ito mišljenje kao on, tako da ima onih koji su za uklanjanja skulpture.

"Mislim da će ova skulptura ohrabriti tinejdžere da se često ljube u javnosti. Treba je ukloniti", poručio je jedan od kritičara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније