Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

21. 05. 2013. 08:32   >>  08:34

U NAJBOLJEM TRENUTKU

VIDEO: Spas iz tegle

Rikardo Sereso imao je tešku godinu. Kćerka (14) mu je preminula prošlog avgusta usljed iznenadne bolesti. Porodični dom u predgrađu Čikaga, gdje živi sa ženom i dvoje djece, bio je pred zapljenom zbog neplaćanja hipoteke. A onda se sve promijenilo...

 

Čisteći kuću u okviru nedavnog proljećnog sređivanja, njegova supruga natjerala ga je da isprazni staru teglu, provjeri da li je neki od tiketa za loto koje su u njoj čuvali možda dobitni, i ako nije, da baci već jednom te stare papire. 

Sereso je otišao do obližnjeg kioska sa desetak tiketa. I dok sa prvih nekoliko nije imao sreće, uslijedio je jedan tiket sa dobitkom od tri dolara. Međutim, to nije ništa u poređenju sa sljedećim tiketom, koji mu je nakon provjere brojeva donio nevjerovatnih 4,85 miliona dolara! 

Sereso je dobitni tiket uplatio još u februaru, upravo u vrijeme kada je stiglo prvo upozorenje zbog neplaćanja hipoteke. Međutim, tiket je nakon odlaganja u teglu pao u zaborav, i niko od članova porodice sve do sada nije se sjetio da provjeri da li im se sreća osmjehnula. 

“Ovo nije moglo da se desi u boljem trenutku. Pomislio sam – ovo mora da je božje djelo”, kazao je Sereso novinarima. 

Priča dobija sasvim novu dimenziju kada se u obzir uzme i to da je zaboravljenu teglu Rikardu kupila njegova preminula kćerka Savana, svega nekoliko mjeseci prije smrti. 

Da priča bude još nevjerovatnija, statistički podaci pokazuju kako šansa da u Čikagu dobijete šesticu, kao u Seresovom slučaju, iznosi 1 prema 10 179 260!

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније