Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

14. 05. 2013. 15:27   >>  15:27

ČUVAJMO PLANETU

Dikaprio "spašava" svijet

Holivudski glumac Leonardo Dikaprio i aukcijska kuća "Kristi" na aukciji prikupili blizu 32 miliona dolara za zaštitu životne okoline.

 

Dikarpio, koji ima humanitarnu fondaciju, prisustvovao je juče aukciji umjetničkih djela u Njujorku. Na licitaciji su se našla 33 djela posvećena ekološkim temama, mahom savremenih umjetnika, koja su prodata za 31,74 miliona dolara, prenosi Rojters. 

"Sve što mogu da kažem je hvala, hvala, hvala", rekao je Dikaprio na kraju aukcije, na kojoj je sakupljeno skoro duplo više novca nego što su organizatori očekivali. 

Dikaprio, zvijezda najnovijeg filma Baza Lurmana "Veliki Getsbi" napisao je u katalogu za pomenutu aukciju da je njegova fondacija "posvećena očuvanju posljednjih utočišta divljine na Zemlji i najugroženijih vrsta koje u njima žive". 

"Naš cilj je jednostavan: da pružimo podršku inovativnim projektima konzervacije širom svijeta koji štite prirodu i da unaprijedimo život lokalnih zajednica", istakao je popularni glumac. 

Jedno od glavnih djela na licitaciji je bila slika "Tigar" čuvenog kineskog umjetnika Zenga Fanzija, iz kolekcije francuskog milijardera Fransoa Pinoa, koja je prodata za 4,8 miliona dolara. 

U prodaji je bilo i nekoliko radova grafit umjetnika Benksija, fotografija "Silhouette Cowboy" američkog fotografa Ričarda Prinsa, kao i brojna djela koja za temu imaju životinje. 

Na aukciji se našao i Dikapriov portret, rad američke slikarke Elizabete Pejton iz 2013. koji je prodat za milion dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније