Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92 ]

21. 03. 2016. 10:01 >> 09:46

I POVOLJNIJI

Apple predstavlja novi mali iPhone

Apple bi u danas trebalo da predstavi novi iPhone koji će biti manji i povoljniji, ali i sa velikim teretom uspjeha. Njime će kompanija ciljati na nova tržišta zemalja u razvoju i Kinu, kako bi opet podstakla prodajne trendove.

Novi telefon takođe bi trebalo da "zakrpi rupu" koja je ostala nakon što su predstavljeni veći uređaji s ekranima od 4,7 i 5,5 inča. 

Očekuje se da će telefon s ekranom od 4 inča nuditi performanse na nivou iPhonea 6S uz A9 procesor, a zvaće se najvJerovatnije iPhone SE. Imaće i Touch ID senzor, ali ne i 3D Touch. 

Podaci od prošle jeseni ukazuju na to da 20 odsto Appleovih korisnika i dalje koristi iPhone 4S ili starije modele, a Apple bi mogao ciljati upravo na ovu grupu korisnika, koji su odgađali kupovinu većeg telefona. Naravno, ovo neće biti baš najjeftiniji smartfon, ali bi takođe trebalo da podstakne i pad cijena starijih iPhonea, poput modela 5S. 

Međutim, upravo zbog cijene se čini da je ovo veliki rizik za Apple, jer su brojni Android uređaji znatno jeftiniji, a na tržištima zemalja u razvoju su već u velikoj mJeri prisutni i povoljniji telefoni s većim ekranima, piše Reuters. 

Predstavljanje telefona moći ćete da pratite na Appleovim zvaničnim stranicama. Vjeruje se da će Apple proširiti i liniju tableta novim iPad Pro modelom, a Apple Watch bi trebalo da dobije nove dodatke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније