Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

25. 02. 2016. 08:56 >> 08:41
1

PAO U OKEAN

Ogromni meteor eksplodirao nad Atlantikom

Ogromni meteor pao je u Atlantski okean ove nedjelje i oslobodio istu količinu energije, kao prva atomska bomba, ali taj događaj gotovo niko nije primijetio.

Meteor je uletio u atmosferu oko 900 kilometara od obale Brazila, eksplodirao u vazduhu i kao zapaljena lopta pao u okean. Uprkos silovitoj eksploziji, naučnici kažu da ovaj udar ipak nije bio opasan. 

"Da je meteor pao na naseljeno područje, vjerovatno bi polomio prozore i uplašio mnogo ljudi, ali mislim da ne bi pričinio nikakvu ozbiljnu štetu", kaže Fil Plejt, istraživač NASA koji je ispitivao ovaj događaj. 

Slični udari dogodili su se u skorijoj prošlosti, poput eksplozije iznad Čeljabinska u februaru 2013, kada je povrijeđeno 1.600 ljudi. Tokom te godine mnogi manji udari prošli su potpuno nezapaženo. 

NASA prati potencijalno opasne objekte u svemiru, ali nekad ih i propusti. Takav je bio slučaj i sa asteroidom koji je detektovan u posljednjem trenutku, kada je već bio blizu naše planete. Srećom, njegova putanja nije se ukrštala sa Zemljinom. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније