Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

10. 02. 2016. 19:12 >> 18:56

INDIJA

Podivljala slonica uništila 100 kuća

Podivljala slonica uletjela je danas u jedno selo u indijskoj državi Zapadni Bengal i uništio na desetine kuća, prestravivši mještane. Mještani sela tvrde da je slonica uništila oko 100 koliba.

Slonica je zalutala u grad na istoku Idije, pa preplašena tumarala ulicama, rušeći ograde i oštećujući automobile, kuće i prodavnice, prenosi Anadolija.

Nesretna slonica je izašla iz šume prešavši preko rijeke ušla u centar grada Siligurija u Zapadnom Bengalu. Građane je zahvatila panika kada su vidjeli slona, što je dodatno preplašilo životinju koja je bezuspješno pokušavala da se vrati u džunglu.

Jedan lokalni zvaničnik je izjavio da je riječ o ženki koja je odbačena od krda i koja se izgubila u potrazi za hranom.

Slonica nije napadala ljude, a nakon nekoliko sati drame bilo jasno da životinja neće moći sama da se vrati u džunglu.

Specijalni tim iz lokalnog zoološkog vrta je hicima iz pištolja uspavao slonicu i pomoću krana prevezao je u park, odakle će naknadno biti vraćena u džunglu iz koje je i došla.

Uporedo s tim događajem, još jedan slon je jutros zalutao u naseljeno mjesto u istočnoj indijskoj pokrajini Tamil Nadu i usmrtio farmera koji je spavao na polju.

Slonovi sve češće dolaze u direktni kontakt sa ljudima u Indije, prije svega zbog brzog rasta indijske populacije i širenja gradskih i naseljenih sredina. Godišnje u Indiji i Šri Lanki u takvim incidentima pogine u prosjeku 250 ljudi i više od 400 slonova.

U Indiji ima oko 30.000 slonova koji su ugroženi sve večom pojavom krivolovaca, ali i uznemireni širenjem željeznica i upotrebe brzih vozova kroz njihova staništa.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније