Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

07. 05. 2013. 09:52   >>  11:01

ZA POJEDINE KANALE

Počinje naplata YouTube servisa

Kompanija Google mogla bi tokom ove sedmice početi s naplatom pristupa pojedinim specijalizovanim kanalima na YouTube-u. Cijena mjesečne pretplate bi, kako prenose agencije, iznosila 1,99 dolara.


 

Izvjesno je, međutim, da korisnici ovog video servisa ne treba da strahuju od eventualnog plaćanja za gledanje spotova i ostaliih video zapisa, jer će se naplaćivati samo specijalizovani servisi.

Google mjesecima priprema mehanizam naplate za YouTube, a testni period naplaćivanja sadržaja trebalo bi da uključi oko 50 kanala za koje bi korisnici mjesečno plaćali 1,99 dolara. Planirano je da 45 odsto od naplate ide u budžet Google-a, a ostatak autorima tih kanala.

Međutim, još uvijek nema informacija o vrstama kanala koji će biti naplaćivani na YouTube-u, koji se godinama mijenjao jer je u početku bio servis na kojem su video zapise objavljivali samo korisnici servisa, da bi sada na njemu svoje kanale imali filmski studiji, sportski klubovi, muzičari, TV mreže…

Google je tokom 2012. od oglašavanja na YouTube-u zaradio 1,3 milijarde dolara, a početak naplate sadržaja samo je jedan korak u povećanju prihoda.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније