Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

05. 05. 2013. 13:38   >>  13:38

:D

Danas je Dan smijeha!

Sve do 2001., smijeh se slavio druge nedjelje u januaru, ali od tada je termin promijenjen i smijeh se slavi prve nedjelje u maju, što ipak ne znači da se ne trebamo smijati svaki dan!

Dan smijeha osmislio je dr Madan Kataria 1998. kao pozitivni pokret za mir u svijetu i izgradnju globalne svijesti o bratstvu i prijateljstvu kroz smijeh. Popularnost ovog pokreta brzo je rasla, pa tako danas postoji više od 6.000 klubova smijeha, u više od 65 zemalja.

Dok se smijemo, tijelo oslobađa endorfine, hormone koji poboljšavaju raspoloženje. Postoje mnoge zdravstvene klinike koje primjenjuju terapiju smijehom na svojim bolesnicima, a klovnovi koji nasmijavaju i zabavljaju djecu česti su gosti na dječjim odjeljenjima mnogih bolnica.

Zamislite, smijanje od srca sto puta dnevno daje iste rezultate kao 20 minuta kardio vježbi, jedan minut smijanja je jednaka 10 minuta na spravi za veslanje ili 15 minuta na sobnom biciklu, gledanje samo 30 ili 60 minuta komedija je dovoljno da poveća nivo imunoglobulina A u tijelu i da nas štiti od prehlade i gripe.

Znate li i da se malo dijete u prosjeku dnevno nasmije gotovo dvjesta puta, a odrasle osobe samo dvanaest?

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније