Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

02. 05. 2013. 08:34 >> 08:35

JEDINI PRIMJERAK

Pola miliona za Čerčilov auto

Rijedak automobil koji je pripadao britanskom premijeru iz vremena Drugog svjetskog rata, Vinstonu Čerčilu, prodat je na aukciji na sajtu "ibej" za blizu pola miliona eura.

Stručnjaci vjeruju da je kabriolet "dajmler DB 18" kupe jedini preostali primjerak tog automobila. Prodavac Sabri Čakar iz Njemačke rekao je da ga je britanski premijer koristio od 1944. do 1949. U fabrici u Konventriju 1939. proizvedneo je ukupno  osam istih modela.

Čakar je rekao da su originilani dokumenti o registraciji dokazali autentičnost srebrno-crnog kupea.

Autentičnost je prije prodaje provjerila britanska aukcijska kuća "Historiks at Bruklends", koja nije uspjela da ga proda.

Direktor kompanije Edvard Bridger-Štile rekao je da je neobično što se javna prodaja takvih kola obavljala  putem "ibeja". Prodat je za 470 hiljada eura (400.000 funti).(Tajms)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније