Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

01. 05. 2013. 17:47   >>  17:47

IRSKA

Bliznakinje rođene u razmaku od 87 dana

Irske bliznakinje, Ejmi i Kejti Eliot, imaju svega nekoliko mjeseci, ali su već na putu da postanu slavne.

Naime, dvije sestre su rođene sa gotovo tri mjeseca razmaka. Ejmi je došla na svijet 1. juna 2012, dok je njena sestra Kejti rođena 87 dana kasnije, 27. avgusta 2012. Za njihov „podvig“ zainteresovala se čak i Ginisova knjiga rekorda.

Ljekari kažu da nikada ništa slično nisu vidjeli u svojoj karijeri i da je rođenje sestara Eliot ravno „dobitku na lutriji“.

Prema pisanju „Dejli mejla“, njihova majka Marija (34) osjetila je prve kontrakcije već u 23. nedjelji trudnoće. Hitno je prebačena u bolnicu gdje joj je pukao vodenjak, a nešto kasnije je na svijet donijela svoju prvu kćerku, Ejmi. Pošto je bila suviše mala, beba je stavljena u inkubator.

„ Bila sam umorna nakon porođaja sa Ejmi, ali morala sam da se koncentrišem i potrudim se oko druge bebe. A onda su kontrakcije stale. Kao da se nijesam ni porodila. Počeo je da me hvata strah. Jedno dijete mi je bilo na neonatologiji, drugo se batrgalo u mom stomaku - ispričala je Marija.

 

Ljekari su joj tada savjetovali da sačeka i da se odmori. Osamdeset sedam dana kasnije, u 36. nedelji trudnoće, Marija je rodila svoju drugu kćerku, Kejti.

„Bila su to tri najteža mjeseca u mom životu“, kaže mlada mama koja je sačekala rođenje drugog djeteta da bi svoje bliznakinje istog dana upisala u knjigu rođenih, mada sa dva različita datuma.

Marija i Kris Eliot imaju još dvoje djece, Oliviju (13) i Džeka (11).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније