Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

29. 04. 2013. 23:04 >> 23:09

DEJLI MEJL

VIDEO: Upoznajte posljednjeg nindžu

Majstori skrivanja u tami, špijuniranja i eliminacije, vrlo rijetko su viđeni i gotovo su bešumni dok ne zadaju kobni udarac. Nindže su bile alat za špijunažu i ubistva u vremenu samuraja a danas predstavljaju ostatke starog svijeta, iako su skoro nestali.

Jiniči Kavakami(63) je posljednji nindža u Japanu, 21. nasljednik klana Ban, dinastije špijuna stare 500 godina.

Može da čuje pad igle u susjednoj sobi, može da nestane u oblaku dima i u stanju je da ubije sa razdaljine od 15 metara uz pomoć šurikena prečnika 5 centimetara.

„Mislim da me nazivaju posljednjim nindžom zato što ne postoji osoba na svijetu koja je naučila sve vještine koje su se tokom vijekova prenosile sa jednog nindža majstora na drugog. Prave nindže više ne postoje“, kaže Kavakami.

Odlučio je da dopusti ovoj drevnoj profesiji da nestane pošto u modernom svijetu nema mjesta za nindže.

Po zanimanju inženjer, Kavakami je sa šest godina počeo da trenira za nindžu.

Kako bi poboljšao svoju koncentraciju bio je u stanju da satima zuri u plamen svijeće, sve dok ne osjeti da se nalazi unutar nje. Kako bi unaprijedio svoj sluh, konstantno se trudio da čuje pad igle u susjednoj prostoriji.

Penjao se na zidove, skakao je sa velikih visina i naučio je kako se miješaju hemikalije da bi dobio eksplozije i dim.

U stanju je da podnese ekstremne vrućine i hladnoću kao i da danima bude bez vode i hrane.

„Treninzi su bili naporni i bolni. Nije bilo zabavno ali nisam mnogo razmišljao o tome zašto to radim tako da je trening postao sastavni dio mog života“.

U svojoj devetnaestoj godini dobio je zvanje nindže kao i drevno oružje i tajne spise.

On ipak tvrdi da je srž vještine nindže  faktor iznenađenja a nikada prosta sila i snaga. Nindža koristi slabosti protivnika kako bi savladao neprijatelje koji su veći i moćniji od njega samog, a mogućnost skrivanja na neočekivanim mjestima je njegovo najveće oružje.

Kavakami je odlučio da svoje vještine ne prenosi dalje, što ga čini poslednjim nindžom u Ban klanu.

 

 

(Dejli mejl)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније