Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

29. 04. 2013. 19:35   >>  19:38

Neobične priče o blizancima

Bizarni primjeri neobične povezanosti blizanaca.

Švedske bliznakinje poludjele u isto vreme

Bliznakinje Ursula i Sabina Erikson su živjele sasvim normalne živote, nikada nisu imale psihičke probleme ili neprilagođeno ponašanje.

A onda, jednog dana Ursula je doletjela iz Amerike u Irsku kako bi posjetila sestru. Obje su ušle u autobus za London. To je bilo malo čudno pošto nikome nisu ni rekle za svoj put. U autobusu su počele da se ponašaju kao huligani. Vozač ih je izbacio. A onda su nastavile pješke po sred auto puta, bez ikakve bojazni od automobila. U jednom trenutku su slučajno naletjeli na policajce koji su snimali emisiju o snagama reda za BBC. Dok je bježala od policije Ursula je direktno naletjela na kamion. Sekundu kasnije i Sabinu  udara auto.

 

 
Ali ni to nije bio kraj ludila.

I pored toga što je udario auto, Sabina uspjeva da se pridigne i napada policajce. Šestorica su je jedva savladali. Ursula je vrištala i vjerovatno bi uradila isto samo da joj obje noge nisu bile polomljene ispod kamiona. Onda se Sabina smirila pa su je pustili sjutradan iz policijske stanice. Velika greška! Nekoliko sati kasnije ubila je slučajnog prolaznika koji joj je iz najbolje namjere ponudio smještaj. A onda se bacila sa mosta. I preživjela. Pa je osuđena na pet godina zatvora. Samo? Pa advokati su prilično lako dokazali da je skroz luda. 

Ni jedna nije imala alkohol ili narkotike u krvi. Psihijatri kažu da je vjerovatno jedna od njih imala trenutak ludila, a da je druga podlegla utisku sestre zbog snažne veze bliznakinja. Od tada se ponašaju sasvim normalno!

Još bizarnih blizanaca

 

 Džejms Edvard Levis se oženio Lindom, razveo se i oženio Beti. Sa njom je dobio sina Džejmsa Alana. Levis je usvojen kao beba, a kada je napunio 30 pronašao je svog brata blizanca Džejmsa Artura Springera od koga je bio razdvojen cijelog života. I otkrio da i on ima ženu Lindu, od koje se razveo, ponovo se oženio sa Beti i dobio sina Džejmsa Alana. 


Priča je otkrivena 1979. godine, a psiholog Tomas Bouhard je ustanovio da postoji još sličnosti između dvojice braće. Obojica su kao djeca imali psa po imenu Toj, obojica su voljeli matematiku, ali ne i engleski jezik. Obojica su se bavili pravom, a hobi im je stolarija. Obojica su imali glavobolje u isto doba dana. 

U zatvor i rat umjesto brata

 


Prije tačno deset godina, odnosno 1993. godine policija je uhapsila Ronalda Andersona zbog napada na svoju ženu. Jedini problem sa kojim su se suočili je što je Ronald Anderson već bio uhapšen zbog istog djela predhodnog dana. Kada su provjerili, bio je u zatvoru. A onda su otkrili da Ronald ima blizanca Donalda koji ima naviku da služi zatvorske kazne umjesto svog brata.

Donald je tako odslužio četiri kazne za Ronalda. Kaže da je to uradio zato što voli brata, a i bilo mu je fino u zatvoru. Sve je počelo sedamdesetih kada se Ronald prijavio za vojsku. A onda je u poslednjem trenutku shvatio da mu se baš i ne ide da ratuje u Koreji, pa je Donald uskočio i fino se proveo. 

Ali sve im je palo u vodu kada je Ronald napravio previše krivičnih djela, čak i za dva brata blizanca.

Braća Kreig i Mark Sanders su se vjerili istog dana, vjenčali istog dana, na istom vjenčanju i smjestili u identične kuće. I to sa dvije identične sestre bliznakinje. I oba para su dobila četvoro djece, odnosno po dvoje blizanaca. Istih dana.


Ćutljive bliznakinje

 

Bliznakinje Dženifer i Dzuni Gibbons su osamdesetih proglašene lude i poslate u poznati zatvor zbog zločina koji su zajedno počinile. Ali ni prije toga nisu bile baš pojam normalnosti! Zvali su ih ćutljive bliznakinje pošto su razgovarale samo i isključivo međusobno. A i tada su koristile svoj tajni jezik kako ih ostali ne bi razumjeli. Umjesto da se igraju kao i druga djeca imale su svoje male rituale,  koja će ustati prva, koja će udahnuti prva ili ko će probuditi onu drugu.

Uglavnom su bile nerazdvojne ali su se često i mrzjele pa čak i pokušale da ubiju jedna drugu. Dženifer je davila Džuni kablom od radija, a Džuni je jednom bacila Dženifer sa mosta. A kada su počele da kradu, roditelji su primjetili da možda nešto nije u redu sa njihovim ćerkama. Kada je trebalo da izađu iz psihijatrijske bolnice rekle su novinarki Mardžori Valas da su se dogovorile da će samo jedna izaći živa. "Ja ću umrijeti, tako smo odlučile", objasnila je Dženifer.

Stvar je u tome da su nekako shvatile da nikada neće moći da žive normalan život dok imaju jedna drugu. I kada su prebačene u odjeljenje sa manjim obezbjeđenjem Dženifer je umrla od problema sa srcem, ali njena smrt nikada nije sasvim objašnjena. Džuni je brzo postala normalna i živi miran porodični život.

 

(dominomagazin.com)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније