Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Buka ]

12. 10. 2015. 09:48 >> 09:50

OD VIDEO IGARA

Vojnom obukom liječe zavisnost djece

Kineska praksa može biti rješenje za roditelje čija djeca pate od zavisnosti od video-igara. U Kini djeca zavisna od takvih zabava imaju priliku da budu poslana u vaspitno-popravni dom u vojnom stilu, da se "igraju" sa pravim puškama.

 

Vojna baza za obuku Sičen, koja se nalazi na periferiji Pekinga, samo je jedan od 250 kampova za djecu zavisnu od interneta i video-igara u Kini.

"Danas su mnoga djeca potpuno zavisna od pametnih telefona i kompjuterskih igara. Ali ovdje nije dozvoljeno da koriste elektronske uređaje", objašnjava gospodin Đijang, osnivač baze.

Mjesta u popravnoj ustanovi su popunjena tokom sezone godišnjih odmora. Za borbu protiv zavisnosti od virtuelne realnosti kod djece između 6 i 13 godina oni su ponudili intenzivno petodnevno iskustvo koje uključuje niz borbenih misija.

Boravak u kampu podrazumijeva potpuni vojni stil života i posebno prilagođene programe. Djeca izvode vježbe sa puškama, praktikuju kung fu i obavljaju druge tipove vojne obuke.

Iako se u pauzama djeci drže predavanja o kineskoj istoriji, intelektualni razvoj nije prioritet u ovoj vojnoj školi; sve se svodi na vježbe fizičke snage.

"Umjesto fokusiranja na teško učenje, roditelji ove djece se nadaju da će se razviti ličnost svoje djece i njihovu nezavisnost kroz vojnu obuku", kaže osnivač i bivši vojnik Narodnooslobodilačke vojske Kine.

Istina je da ova ideja funkcioniše, jer djeci ne smeta prolazak kroz toliko "problema".

"Zaista mi se sviđa vojni kamp, jer ovdje mogu da se igram kao u igrama 'Kanter strajku' ili kao u igricama sa tenkovima. I to je mnogo zabavnije od video-igara, jer je u realnom životu", kaže jedan učenik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније