Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

23. 04. 2013. 12:44 >> 12:44

MISTERIJA

Romeo i Julija iz Rumunije

Arheolozi koji istražuju dvorište jednog dominikanskog samostana otkrili su, kako ih nazivaju mediji, rumunskog Romea i Juliju. Naime, pronađeni su kosturi mladog para koji je pokopan držeći se za ruke.

 

Stručnjaci s instituta arheologije "Kluž -Napoka", trenutno istražuju lokaciju koja je, pretpostavljaju, služila kao groblje, ali njihovu su pažnju prvenstveno privukla dva kostura, jer su dvostruka pokopavanja, u tom  periodu bila izuzetno rijetka.

"Ovo je misterija i prava rjetkost. Vidimo da je muškarac pretrpio teške povrede kuka, zbog kojih je vjerovatno preminuo, a pretpostavljamo da je riječ o udarcu tupim i teškim predmetom", rekao je glavni istraživač Adrian Rusu i dodao: "Mlada žena je očito bila zdrava i neki pretpostavljaju kako je umrla od tuge zbog gubitka partnera".

Rusu je objasnio i da isključuju samoubistvo, koje je u to vrijeme bilo grijeh, a čak i kada bi se radilo o samoubistvu, nikako ne bi mogla završiti u istom grobu i to na svetom mjestu.

"Očito su pokopani zajedno iz poštovanja prema ljubavi koju su osjećali jedno prema drugom", zaključuje Rusu i dodaje da su pokopani između 1450. i 1550.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније