Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ B92 ]

20. 07. 2015. 09:15   >>  09:06

U BUDUĆNOSTI

Apple i Samsung bi da "ubiju" SIM kartice

U saradnji s GSMA, dva giganta potrošačke elektronike žele da zamijene tradicionalne SIM kartice elektronskim, kako bi korisnici mogli brže i lakše da mijenjaju mobilne mreže.

 

Tehnologija nove e-kartice biće u Apple SIM-u, predstavljenom zajedno sa iPad Air 2, koji omogućava brzu promjenu mreža podataka na tabletu. 

Razlikovaće se po tome što je nećete moći ukloniti i što će biti virtuelna, pa je moguće da će u jednom trenutku biti eliminisan i ulaz za kartice na pametnim telefonima. 

U GSMA se nadaju da će specifikacije kartice e-SIM završiti dovoljno brzo kako bi je pustili u promet tokom 2016. godine. Uvjereni su da će zajednička arhitektura za e-SIM vremenom postati standard za telekom industriju. 

Iza te zamisli već su stali veći provajderi kao što su AT&T, Deutsche Telekom, Orange, Vodafone i Telefónica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније