Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

04. 03. 2015. 22:54 >> 22:50

PRISTUP BEZ ZAŠTITE

Radnici Fejsbuka vam mogu čitati poruke

Korisnik Fejsbuka koji je posjetio sjedište kompanije u Los Angelesu vidio je nešto jezivo. Jedan od zaposlenih je bio logovan na njegov profil bez korišćenja šifre.

Nakon popriličnog šoka koji je doživio jedan od korisnika kada je saznao da zaposleni imaju puni pristup njegovom profilu, urednici internet-stranice The Verge su zatražili od kompanije Fejsbuk odgovor na pitanje ko sve ima pristup profilima korisnika popularne društvene mreže, kao i da li čitaju privatne poruke.

U odgovoru kompanije je navedeno da zaposleni mogu pristupiti profilima bilo kojeg korisnika kako bi održavali profil i rješavali probleme s bugovima. Međutim, kako tvrde iz Fejsbuka, aktivnosti zaposlenih se prate sve vrijeme. Svaki zaposleni čiji se pristup tuđem profilu učini sumnjivim, dobija otkaz.

"Ne tolerišemo zloupotrebu i nedolično ponašanje, to rezultira otkazom", poručuju iz Fejsbuka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније