Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

24. 11. 2014. 11:06   >>  11:04 1

"ERICSSON MOBILITY REPORT"

Do 2020. preko šest milijardi pametnih telefona

Oko 90 odsto svjetskog stanovništva starijeg od šest godina do 2020. imaće mobilni telefon, dok će ukupan broj pametnih uređaja iznositi 6,1 milijardu, procjenjuje se u najnovijem izvještaju "Ericsson Mobility Report".

"Sve veća pristupačnost pametnih telefona na tržištima u razvoju dovešće do njihove brojčane dominacije nad klasičnim mobilnim telefonima u periodu od dvije godine", procjenjuju analitičari "Ericssona".

U izvještaju se takođe predviđa se će video promet ostvaren mobilnim mrežama nastaviti dramatični rast i da će se do 2020. udesetostručiti i iznositi čak 55 odsto od ukupnog prometa podataka mobilnim mrežama, prenose svjetske agencije.

"Pad cijena vezanih uz promet podataka i mobilne uređaje, uz poboljšanu iskoristivost i veću mrežnu pokrivenost čine mobilnu tehnologiju globalnim fenomenom koji će uskoro biti dostupan najvećem broju stanovnika zemlje, nezavisno od starosti ili lokacije", navela je u saopštenju potpredsjednik "Ericssona" zadužena za strategiju i spajanja i preuzimanja, Rima Qureshi.

"Ericsson Mobility Report", kako je dodala, pokazuje da će 2020. godine svijet biti povezan kao nikada prije.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније